Eğitimlerimiz

Hijyen Eğitimi

SETA Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi ” önceliğimiz insan” sloganı ile firmalara is sağlığı ve iş güvenliği konularında hizmet vermektedir.

SETA OSGB bünyesinde MEB onaylı hijyen eğitimi başladı.
Başta işyeri yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler olmak üzere, konaklama hizmeti veren, gıda üretimi yapan işyerleri ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği bütün iş yerlerinde çalışanların 5 temmuz 2013 tarihinden itibaren hijyen eğitimi / hijyen denetimi almaları yasal zorunluluk haline gelmiştir. ( 5 Temmuz 2013 28698 sayılı resmi gazetede yayınlanan HİJYEN EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİ gereğince)

6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası gereği 05.07.2014 tarihinden itibaren yapılan denetimlerde hijyen belgesi olmayan çalışanlara sahip iş yerlerine, çalışan başına her yıl yeniden belirlenen idari para cezaları uygulanır. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaları zorunludur.

SETA OSGB olarak uzman eğitmen kadromuzla ister iş yerinizde isterseniz SETA OSGB eğitim salonumuzda, hijyen eğitiminizi tamamlayıp milli eğitim bakanlığı onaylı Hijyen Eğitimi Sertifikasına sahip olabilirsiniz.

Hijyen Yönetmeliği Hangi İş Kollarını Kapsar kimler katılmalıdır?
Kendi mutfağı olan işletmelerde çalışan; mutfak çalışanları, çay kahve yapan hizmetliler, temizlik görevlileri
Cilt bakımı, saç bakımı hizmeti veren bay- bayan kuaför çalışanları Kaplıca, hamam, sauna çalışanları
Dövme, takı (piercing) hizmetleri veren merkezlerin çalışanları
Kalıcı makyaj lazer epilasyon gibi hizmetler veren güzellik merkezi çalışanları
Kasap, balıkçı, şarküteri, gibi et ve deniz ürünleri üretimi ve satışı yapan firmaların çalışanları ve reyon görevlileri
Tarım ve gıda ürünleri üretimi yapan firmaların satış ve reyon görevlileri
Otel, pansiyon, gibi konaklama hizmeti veren firmaların çalışanları ve yöneticileri
Restoran, pastane, kahvehane ve kafe çalışanları
Süt ve süt ürünleri üretimi yapan firmaların üretim ve servis personelleri
Yiyecek ve yemek üretimi ve servisi yapan firmaların üretim ve servis görevlileri